Zonder zorgen genieten in je tuin

Een tuin is het verlengstuk van je woning. Zeker op een mooie zomerse dag is het heerlijk vertoeven in je tuin. Lekker genieten terwijl de kinderen spelen en ook de hond van het zonnetje geniet. Je wilt je op dat moment niet druk hoeven te maken om een kind dat de weg op kan schieten, de hond die een voorbijganger naar de pijpen vliegt of om een voorbijganger die de tuin in gluurt om te zien wat jij aan het doen bent. Gelukkig kun je dat voorkomen met een erfafscheiding. En deze zijn er voor alle tuinen in veel verschillende modellen.

Een houten schutting om je tuin

Een houten schutting is de meest gekozen erfafscheiding voor je tuin. Deze schutting zorgt voor voldoende privacy. Dus geen voorbijgangers die je tuin in gluren en niemand die zich afvraagt waarom jij op een doordeweekse dag in de tuin van een glaasje bier geniet. Een houten schutting is vaak wel 1.80 tot 2 meter hoog en dat is ruim voldoende om gluren tegen te gaan. Een ander voordeel van een houten schutting is dat je de boel volledig af kunt sluiten. Geen kinderen die zomaar de weg op kunnen rennen en geen honden die weglopen als ze een kat zien. Daarnaast is hout een natuurlijk materiaal, dat past in vrijwel elke tuin.

Schanskorven

Steeds meer in opkomst zijn de schanskorven. Deze metalen constructies kunnen ook als erfafscheiding dienen. Hoewel je ze eerder enkel als geluidswal langs de snelweg zag, worden er steeds meer schanskorven decoraties gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan watervallen, brievenbussen en open haarden. Een schanskorf op maat kan zo voor je gemaakt worden. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is deze vullen met breukstenen of glasbrokken. Het grote voordeel van een schanskorf schutting is de geluiddempende werking. Voorbijgangers kunnen jouw gesprek niet mee volgen en jij hebt vrijwel geen last meer van de geluiden van de straat, heerlijk toch? De schanskorven zijn bij uitstek geschikt voor de moderne tuin, maar je kunt ze ook prima in een klassieke tuin toepassen.

Een groene haag aanplanten

Ook een groene haag kan ervoor zorgen dat jij zorgeloos in jouw tuin kunt genieten. Hoewel niet alle haagplanten even geschikt zijn om een dichte omheining om je tuin te plaatsen, zijn er zeker wel geschikte kandidaten. De coniferenhaag is bijvoorbeeld een goede erfafscheiding. De coniferen zorgen voor een mooi groen geheel en het grote voordeel van deze haag is dat hij groen blijft, ook in de winter. Toch heeft de groene haag ook zijn nadelen. Zo dien je de haag minstens één keer per jaar te snoeien en duurt het even voor hij mooi hoog is. Daarnaast is de onderkant natuurlijk niet helemaal dicht en kunnen honden ontsnappen. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen door wat gaas aan de onderkant van de haag te plaatsen.

Related posts