Woonkamer laten spuiten door latex spuiter

woonkamer met latex spuiten

De woonkamer is voor veel huishoudens de plek waar je het meeste tijd met elkaar doorbrengt. Het is dan ook niet gek dat de woonkamer vaak bovenaan het lijstje staat als het gaat om het aanbrengen van sfeer. Wat veel mensen zich niet beseffen is dat de muren van een ruimte een grote invloed hebben op de sfeer van die ruimte. Het is dan ook belangrijk dat je bij aankoop van een woning direct nadenkt over wat je met de muren wilt doen. Dit is namelijk niet iets dat je nog even doet nadat je jouw hele huis al hebt ingericht. Wij hebben zelf onze woonkamer laten spuiten door een vakman en zijn hier nog steeds erg blij mee. Als jij dus twijfelt of latex ook iets voor jou is moet je dus zeker doorlezen!

Voordelen van latex spuiten

Het spuiten van latex heeft vele voordelen. Niet gek dus dat steeds meer huishoudens bij een nieuwe woning kiezen voor latex spuiten. Zo is de kans op banen en strepen op jouw muren bij latex spuiten minimaal, omdat de verf onder hoge druk wordt aangebracht. Hierdoor is het ook mogelijk om op met de hand lastig te bereiken plekken toch een mooi resultaat te krijgen. Naast het spuiten van de muren in de woonkamer is latex spuiten dus ook uitermate geschikt voor de lastigere klussen zoals het verven van een trap. Is dat dan het enige voordeel? Nee hoor, want ook de spuitwerk kosten vallen reuze mee vergeleken met sauzen. Dit heeft ook te maken met dat het spuiten vele malen sneller gaat dan sauzen met de hand. Het nadeel is daarentegen wel dat het afplakken bij spuiten nauwkeuriger moet gebeuren. Omdat de latex verneveld uit de spuit komt is de kans op verspreiding een stuk groter dan bij sauzen. Het is dan ook verstandig om de hele ruimte leeg te halen en af te plakken, daar waar je bij sauzen ook al een eind komt met wat kranten op de grond.

Conclusie

Latex spuiten kent dus vele voordelen. Wij zijn in ieder geval nog steeds erg blij met onze muren en plafonds. Echter is het wel belangrijk dat je het werk uitbesteed aan een specialist. Met een verfroller kan je zelf nog wel aan de slag gaan, maar met een latex spuit heb je toch enige ervaring nodig om een goed resultaat te behalen. Als je wilt besparen op de kosten voor een vakman raden wij aan om zelf al de ruimtes leeg te halen en eventueel af te plakken. Hier zit bij latex spuiten namelijk het meeste werk in!

Related posts