Welk vloerkleed kopen?

Een vloerkleed geeft warmte in je woonkamer. Letterlijk warm en zacht aan de voeten, maar het geeft ook een warme uitstraling. En het voordeel is, een vloerkleed kan in combinatie met elke type vloer. Of je nu plavuizen, vloerbedekking of een houten vloer hebt. We hebben wat handige tips om op te letten.

Speelkleed als vloerkleed

Een speelkleed als vloerkleed is altijd een goede keuze. Leuk als je kinderen thuis hebt wonen en de speelse kleuren passen bijna in ieder interieur. Het bekende speelkleed of autokleed kennen we zelf ook nog van toen we jong waren. Iedere winkel of leverancier heeft zijn eigen merk of design. Daardoor heb je qua kleur toch nog wat te kiezen. En wat nog leuker is, tegenwoordig zijn er ook speelkleden van diverse steden verkrijgbaar. Leuk als je in Groningen woont om je kinderen ook te laten spelen in ‘jouw’ eigen stad Groningen. Het speelkleed Groningen is een perfect voorbeeld van een speels vloerkleed in jouw woonkamer. 

Check de kleur van de bank

Wat belangrijk is voor de keuze van een vloerkleed is de kleur van de bank. Je bank is vaak leidend in de stijl van je woonkamer. Het beste is om een kleur te kiezen die de kleur van de bank een beetje breekt. En in diezelfde kleur kies je dan ook accessoires zoals kussentjes. Heb jij bijvoorbeeld een grijze bank. Kies dan voor een groen of blauw kleed. Dat hoeven geen felle kleuren te zijn. Maar denk aan olijfgroen, mosgroen, marineblauw of juist ijsblauw. Maar het kan juist ook een opvallende kleur zijn zoals okergeel of oranje. Als je vervolgens kussentjes en andere accessoires in die stijl laat aansluiten heb je een prachtig geheel. 

De reden waarom je je vloerkleed trouwens niet in dezelfde kleur neemt als de bank, is dat de kleuren vaak nét niet matchen. Dit geeft een gek geheel en maakt het teveel tot één groot vlak. Het is eigenlijk net als bij je kleding. Draag je een grijze broek, kies dan voor een t-shirt wat meer in het oog springt.

Hoogpolig of laagpolig vloerkleed? 

Het is een veelgestelde vraag. En hier zijn een aantal aspecten belangrijk. Hoogpolig heeft de neiging om wat stoffiger te worden en makkelijker pluisjes en vuil vast te houden. Het stofzuigen wordt hierdoor ook wat lastiger. Maar hoogpolig voelt wel wat knusser en zachter aan de voeten. Heb je bijvoorbeeld huisdieren die los in huis lopen, zoals honden of katten? Kies dan voor een laagpolig vloerkleed. Succes met jouw keuze en laat jouw gouden tip gerust achter onder deze blog.

Related posts