Geen twijfels meer over zonnepanelen

Geen twijfels meer over zonnepanelen

Zit u al een tijdje na te denken over het kopen van zonnepanelen, maar zijn er altijd kleine dingen die je tegen houden? Niet langer!

Twijfelen is logisch, je moet altijd even goed nadenken bij een grote aankoop. Maar soms leidt dit tot uitstelgedrag of heb je geen zin meer om onderzoek te doen. Hieronder staan een paar bekende twijfels bij het kopen van zonnepanelen. Zo ben je hopelijk weer een handje op weg geholpen bij het onderzoek doen naar de juiste keuze. 

Hoeveelheid

In de meeste gevallen worden de zonnepanelen overal op het dak van je huis geplaatst. Hoewel we steeds meer wennen aan dit beeld, kan het zijn dat dit niet helemaal in uw smaak is. Kijk daarom goed of het wel nodig is om het hele dak vol te plaatsen. Vaak is een klein gedeelte al genoeg. Meer panelen plaatsen dan nodig is ook nog eens best duur en het duurt een tijd voordat dit wordt terugverdiend. Overleg eens met de leverancier of zoek op het internet hoeveel wordt aangeraden. Kijk ook eens naar uw energie verbruik. Is dat allemaal wel nodig. Er zijn genoeg hulpmiddelen om de juiste berekening te maken, zo kunt u niet de mist ingaan met uw aankoop. 

Prijs

Het kopen van zonnepanelen is een investering in de toekomst. Je wilt daarom dat de panelen lang meegaan zodat je zoveel mogelijk winst van. Daarom is het verstandig om niet voor de goedkoopste te gaan. Op korte termijn kost dit minder geld, maar de levensduur is daadwerkelijk slechter. Je hebt na een paar jaar de aankoopprijs er misschien uit gehaald, maar doordat de lage kwaliteits panelen sneller slijten, wordt de opbrengst ook steeds minder. Het kan goed zijn dat, vlak nadat je de aankoopprijs er uit heeft gehaald, naar een nieuwe oplossing moet kijken omdat je minder energie opwekt dan verbruikt. Met een hoge kwaliteits zonnepaneel kunt u wel 25 tot 40 jaar doen. Dan lijkt de aankoopprijs op lange termijn ineens helemaal niet meer zo hoog. 

Overlast

U heeft misschien wel een keer van mensen gehoord dat ze last hebben van kraaien onder zonnepanelen. Dit zijn soms hele leuke beesten, maar die beesten maken ook veel geluid. Om te voorkomen dat ze schade toebrengen, of simpelweg je hele tuin onder poepen, kun je kijken naar anti vogel zonnepanelen. Hierbij wordt een stevige kunsstofstrip geplaatst onder de panelen. Deze strip ligt strak tussen de panelen en het dak, waardoor de vogels er niet meer tussen passen. Er ontstaat een soort net om de panelen heen, die de vogels niet los kunnen wrikken. Ze hebben dus geen ruimte meer om te nestelen.

Related posts