Dit zijn de interieurtips van 2023

Is het eindelijk tijd om je huis een make-over te geven? Om je in ieder geval alvast op weg te helpen hebben wij de belangrijkste trends van 2023 voor je verzameld. Een duurzaam design, de natuur naar binnen halen en een mix van natuurlijke kleuren als groen, beige, warme rood en bruin komt weer terug. Nieuwsgierig geworden naar de trends? Lees dan snel verder. 

Sfeer en gezelligheid 

Om te beginnen gaan we in 2023 weer terug naar de basis. We zijn steeds vaker thuis en willen hier ook echt van genieten. Het is daarom aan ons de taak om de woonkamer zo sfeervol en gezellig mogelijk in te richten. Denk hierbij aan natuurlijke kleuren, groene planten, maar bijvoorbeeld ook een 3 zijdige sfeerhaard. Je creëert op deze manier namelijk een gezellige sfeer in een kamer, terwijl je er vanuit meerdere hoeken van kunt genieten. 

Rond en organisch en ruimtelijk 

Dat accessoires, meubels en materialen vaak organisch, rond en natuurlijk zijn zien we al een tijdje. Daar komt nu ook het stukje ‘ruimtelijk’ bij. Zolang de buitenwereld door virussen, oorlog, inflatie en klimaat dreiging onheilspellend blijft, zoeken we thuis comfort en bouwen we een veilig nest. Dat uit zich in ronde vormen, aaibare stoffen, zachte tinten, en natuurlijke en ruimtelijke materialen. 

Bold statements

Een uitgesproken stijl met felle kleuren, dat gaan we ook vaker zien in het interieur van 2023. Uiteraard zijn deze kleuren wel in lijn met de natuurlijke kleuren. Gedurfde meubels zoals een fel blauwe bank of een knalgeel bijzettafeltje zijn items die bij deze bold statements horen. Ook op de muur mogen de gedurfde kleuren steeds vaker terug komen. 

Duurzaamheid 

Ook duurzaamheid komt terug in de interieurtrends van 2023. Zo zien we dat er steeds meer vraag is naar vintage items. De meubelen vertellen namelijk een verhaal, hebben charisma en ieder item is uniek op zijn eigen manier. Op deze manier creëer je tegelijkertijd ook een persoonlijk interieur. Daarnaast geeft het ook een hoop voldoening om op jacht te gaan naar zo’n item in plaats van met een druk op de knop een product in een webshop te bestellen. 

Thuis als kantoor

Tot slot, een trend dat natuurlijk al te verwachten was omdat we tijdens de corona periode allemaal massaal thuis zijn gaan werken. De geïmproviseerde thuiswerk kantoortjes zie je steeds vaker terug komen. Het omarmen van de trend naar hybride werken zal om een overgang naar een meer geëvolueerde woon-werkruimte vragen.

Related posts