De juiste barkrukken voor in de keuken

barkrukken

Een keuken met bar en barkrukken is tegenwoordig helemaal hip. Met een bar in de keuken creëer je een gezellige (extra) eethoek en ontmoetingsplek in huis. Ook is het natuurlijk natuurlijk gezellig als je gezelschap hebt terwijl je aan het koken bent. Als je op zoek gaat naar mooie barkrukken voor in de keuken dan heb je keuze uit vele verschillende modellen. Barkrukken zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. In dit artikel geven we handige tips voor het kiezen van de juiste set barkrukken.

Bar als eettafel

Wanneer je een kleine woning hebt en weinig ruimte voor een grote eettafel hebt kan je een grote bar met barkrukken prima gebruiken als eettafel. Natuurlijk moeten er dan wel comfortabele barkrukken staan, waarop je comfortabel langere tijd kan dineren. Als je de bar als eettafel gebruikt is het zoeken van comfortabele barkrukken van groot belang. Meestal zijn barkrukken met leuningen hiervoor het meest geschikt.

Bijpassende barkrukken

Je wilt natuurlijk dat de barkrukken een eyecatcher in huis zijn. Het kiezen voor design barkrukken zorgt dan ook voor een stijlvolle uitstraling. Er zijn tegenwoordig genoeg hippe designs te vinden. Een bijpassende set barkrukken vinden is dan ook niet zo moeilijk. Heb je een robuuste keuken? Kies dan voor robuuste krukken met een natuurlijke look. Als je een moderne keuken hebt kan je kiezen voor minimalistische moderne barkrukken. 

Hoogte van de barkrukken

Barkrukken zijn verkrijgbaar in allerlei hoogtes, zo zijn er lage en hoge modellen te vinden. Maar het beste kan je kiezen voor verstelbare modellen. Zo kan iedereen de barkruk op zijn of haar geschikte hoogte afstellen, waardoor iedereen comfortabel kan zitten op de barkrukken. Wil je dan kinderen ook gebruik kunnen maken van de barkrukken? Dan is het zeker aangeraden om verstelbare krukken voor aan de bar te kopen. De ideale hoogte voor barkrukken is 25 tot 30 centimeter lager dan de bovenkant van de bar.

Met kussens of zonder?

Veel mensen denken dat barkrukken met kussens comfortabeler zitten. Echter is dat zeker niet altijd het geval. Het comfort wordt vooral bepaald door het ontwerp van de zitting en de leuningen. Een goed ontworpen zitting zorgt namelijk voor een aangenaam zitcomfort. Wil je comfortabele barkrukken kopen? Ga dan op zoek naar barkrukken met een goed ontworpen zitting of met leuningen. Een ander nadeel van kussens is dat ze moeilijker schoon te houden zijn. Kunststof barkrukken met een moderne uitstraling zijn gemakkelijk met een doekje schoon te houden. 

Related posts

One Thought to “De juiste barkrukken voor in de keuken

  1. Awesome post! Keep up the great work! 🙂

Leave a Comment