3x een ontspannen sfeer in je woning

Op een dag krijg je te maken met veel verschillende prikkels. Het is daarom belangrijk dat je bij thuiskomst goed ontspant, zodat je er de volgende dag weer helemaal tegenaan kunt. Een relaxte sfeer in je woning is daarom erg belangrijk, zelfs als je een heel druk huishouden hebt. Vind je het lastig om je rust te vinden in huis? Begin dan eerst met troep dat in het zicht ligt op te ruimen, steek een lekkere geurkaars aan en plof neer op de bank. 

Weg met die troep 

Om thuis te kunnen ontspannen, moet je eerst zorgen dat je in een rustige omgeving zit. Of in ieder geval rust voor jezelf creëert. Is het een troep in je huiskamer en staan er bijvoorbeeld nog allemaal spullen die naar de kelder moeten, ligt de tafel nog vol met vies servies en met oud papier? Dan kan dat behoorlijk storend werken. In je hoofd ga je dan namelijk steeds het rijtje af met de dingen die nog moeten gebeuren. Op deze manier sta je dus nog steeds ‘aan’. Ruim daarom eerst alle troep op en plof daarna lekker op de bank. Zit je tegen het opruimen aan te hikken? Beloon jezelf dan met iets leuks of lekkers als de klus geklaard is. Kijk bijvoorbeeld een film en eet ondertussen je favoriete chocolade. Of bestel leuke kleding online. 

Geluk door geur 

Je kunt ontspannen door op de bank te gaan liggen en een aantal kaarsjes aan te steken. Maar zet er ook eens een paar geurkaarsen bij. Of zet geurstokjes op een centrale plek in je woonkamer. De moleculen van geuren kunnen namelijk ook een reactie in je hersenen opwekken, waardoor jij je even helemaal zen voelt. De beste geuren voor een rustgevend gevoel zijn vanille, lavendel en rozen. Je woonkamer voorzien van een fijne geur kan ook op een natuurlijke manier door middel van een grote bos bloemen die je natuurlijk helemaal zelf kan laten samenstellen door de bloemist. 

Lekker liggen 

Door te ontspannen laat je alles even los en maak jij je hoofd helemaal leeg. Languit op de bank gaan liggen helpt hier ook bij. Maar dit kan natuurlijk ook op een andere manier. Koop een fauteuil waar je in kan relaxen of schaf een hangmat aan. Een hangmat ‘draagt’ jouw lichaam als het ware, waardoor jij je rug helemaal kan ontspannen. Daarnaast kan heen en weer wiegen een heel rustgevend effect hebben. 

Bron: https://www.kaarsenfakkels.nl/

Related posts