Nette woonkamer, minder onderhoud

De woonkamer is de plaats waar men zich vaak begeeft buiten werktijd. Afhankelijk van het huis kan het ook fungeren als de eetkamer. Een goede kwaliteit woonkamer draagt bij aan een prettig thuisgevoel. Daarom is het belangrijk om dit huisonderdeel goed te onderhouden.

Het begint misschien simpel, maar minder spullen geeft meer ruimte. Als u uw meubilair en inrichting tot een zeker minimum houdt is het opruimen en schoonhouden een stuk makkelijker. Tegenwoordig wordt er dikwijls gekozen voor multi-functionele artikelen. Denk hierbij aan een uitschuifbare bank die tevens als slaapplek kan dienen of een tafel die, tijdens de drukke kerstdagen, kan uitklappen tot een grotere variant.

Simpele maar effectieve look met tegels

De aankleding heeft een grote invloed op de uitstraling van de woonkamer. Kleuren, spullen en het materiaal dragen hieraan bij. Met behulp van 80 x 80 houtlook tegels bijvoorbeeld kunt u een geheel andere sfeer creëren dan een likje verf op de muur. Nu alleen nog een bijpassende vloer vinden en de basis staat.

Vloerkleden geven een ruimte net wat meer inhoud, maar dit betekent ook dat het onderhoud omhoog gaat. Dit is een afweging die voor iedereen persoonlijk gemaakt moet worden. Wat de vloer zelf betreft zijn sommige materialen beter te onderhouden dan anderen. Een gegoten betonvloer is ten eerste redelijk duur in de aanschaf en u moet rekening houden met het vocht in huis.

Niet alleen voor de woonkamer

Het inrichten van uw woning houdt niet op bij de woonkamer. Indien u een tuin heeft zijn grind of tegels een onderhoudsvriendelijke keuze. Voor degenen met groene vingers is dat echter geen optie.

De badkamers en toiletten zijn misschien de plaatsen waar simpelheid het meest op z’n plek is. Deze plaatsen dienen constant gereinigd te worden. In dit geval is de schoonheid te vinden in de eenvoud van de ruimte. Geen hoeken waar vuil in kan schuilen, geen vochtopnemende oppervlakten die het schoonmaken bemoeilijken. Een link registreren op een wonen startpagina? Ga verder naar de website.

Related posts