Hoe houd je je huis schoon van corona?

Het is de laatste maanden hét onderwerp van gesprek: corona. Hoe zorg je dat je het niet krijgt? Hoe zorg je dat je het niet verspreid? Dat weten we inmiddels wel, maar hoe zorgen we ervoor dat ook in de tijden van versoepeling jouw huis vrij blijft van besmettingen? Wij geven je een aantal handige tips die je gelijk kunt implementeren.

Zorg voor voldoende desinfecterende middelen

Zeker nu iedereen langzaam weer wat meer gaat doen, is het belangrijk dat je niet vergeet om voldoende te desinfecteren. Ben jij naar buiten geweest of ontvang je andere mensen? Zorg dan dat er bij de deur gelijk een mogelijkheid is om je handen goed te desinfecteren. Het beste is natuurlijk om dat met desinfecterende handgel te doen die minimaal bestaat uit 70% alcohol. Zelfs met deze desinfectiemiddelen heb je geen garantie dat je geen virus mee kan dragen, maar het verkleint de kans wel aanzienlijk. Tegenwoordig is de handgel overal te verkrijgen, dus dat is geen excuus meer om het niet in huis te hebben. Daarnaast is het ook handig om het drogen van je handen niet meer te doen met een katoenen handdoek of gastendoekje, maar hiervoor papieren handdoekjes in te slaan. In een normale handdoek kunnen bacteriën zich alsnog ophopen, welke vervolgens weer aan iemand anders meegeven kunnen worden. Bij papieren handdoekjes beperk je dit tot een minimum, omdat iedereen een eigen doekje heeft om mee te drogen.

Strikt deurbeleid

Ondanks dat iedereen steeds weer meer naar buiten gaat, is het wel belangrijk om thuis nog steeds een streng deurbeleid te voeren. Nu is jouw huis natuurlijk geen kroeg, maar het is wel belangrijk om te weten wie je binnenhaalt. Is deze persoon de afgelopen tijd veel buiten geweest en in contact geweest met onbekende mensen? Dan is het misschien beter om deze persoon niet uit te nodigen. Het is immers je eigen veiligheid waar het om gaat.

Gebruik je gezonde verstand

De laatste tip die we je kunnen meegeven is om je gezonde verstand te blijven gebruiken. We mogen weliswaar steeds meer, maar dat betekent niet dat je niet meer voorzichtig hoeft te zijn. Sterker nog, het is nu nog belangrijk om goed op te letten omdat het overal steeds drukker wordt.

Related posts

Leave a Comment