Woonkeuken, voor een gezellig huis!

De woonkeuken is weer helemaal terug van weggeweest. Een grote lange eettafel waar je met het hele gezin heerlijk kunt bijpraten terwijl de potten staan te pruttelen op het vuur! Wil je sfeervol wonen? Dan is de woonkeuken het centrum van gezelligheid! Buurvrouw komt op de koffie terwijl jij met een keukenhulpje aan de slag bent of de kinderen maken huiswerk tijdens het koken van het avondmaal. Alle redenen zijn goed voor het inrichten van een woonkeuken!

Wat definieert een woonkeuken?

Een woonkeuken is het centrum van je woning waar alle actie samenkomt en is het toppunt van sfeervol wonen. Hij bestaat meestal uit een ingebouwde keuken met een kookeiland waar de kok des huizes aan de slag is met mes en keukenhulpje.
Ook is er een grote tafel in de woonkeuken die niet enkel dient als eettafel. De kinderen kunnen er hun huiswerk maken of gezellig zitten knutselen. Of jouw laptop staat steeds klaar als je nog eventjes snel wat wilt werken. Een woonkeuken is het kloppend hart van jouw woning.

Sfeervol wonen met een woonkeuken

Omdat de woonkeuken één grote ruimte is in je huis waar iedereen vertoeft is dit meteen de gezelligste plaats thuis. Je kunt de woonkeuken zo inrichten dat iedereen zich er thuis voelt.
Zorg zeker voor een grote ruime eet- en werktafel in de woonkeuken. Richt de keuken zo in dat je niet steeds met je rug naar de anderen staat. Een kookeiland kan dit oplossen. Zorg voor comfortabele stoelen en overweeg eventueel een bank zodat er steeds voldoende zitruimte is. Opbergmogelijkheden zijn steeds interessant, zo kan iedereen makkelijk aan zijn spullen in de woonkeuken.            

Related posts