Een kleine woonkamer

18aug - door iq.danny - 0 - Over Geen categorie

woonkamer-inrichten-kleine-woonkamer

De overgrote meerderheid van huiseigenaren verlangen naar meer ruimte binnen hun huis. Ongeacht hoe klein of groot een huis is, ze zoeken voortdurend manieren om het uiterlijk van hun huis te openen en de woonkamer ruimer te maken. Je hebt je misschien afgevraagd: ‘Hoe kan ik mijn kleine woonruimte groter maken?’ Maak optimaal gebruik maken van uw kleine leefruimte en er zijn manieren om uw leefruimte te verbeteren en het veel groter te laten lijken.

Toe aan een nieuw interieur of wil je gewoon iets anders?

Uw gang openen
Het eerste gebied waar je op moet richten, en de meest voorkomende verbinding met de woonkamer is de gang. Als u de gasten verwelkomt of uw huis verlaat, kan dit gebied vaak een bocht zijn om te manoeuvreren en zal vaak leiden tot frustratie.

Maximaliseer deze ruimte door het plaatsen van meubelstukken dat voor meerde doeleinden te gebruiken is, waardoor een zithoek en opslag ook mogelijk zijn. Als u geen ruimte heeft voor dergelijke artikelen, overweeg dan het gebruik van haken en goed geplaatst rekken aan de wand. Deze kunnen de hoeveelheid beschikbare ruimte die in uw woonkamer is, aanzienlijk verhogen. Ook een spiegel geplaatst in een goede positie op de muur kan de illusie van meer ruimte veroorzaken omdat het de rest van uw huis weerspiegelt.

Gebruik lichte kleuren in je woonkamer
Het kiezen van de kleur van behang of verf is vaak een moeilijke keuze voor nieuwe huiseigenaren. U wordt geconfronteerd met het kiezen tussen een donkere gezellige sfeer, een warm oranje gevoel, natuurlijke en schone groentinten, of frisse en moderne lichte kleuren, en dit zijn maar een paar ideeën.

Als je zoekt naar meer ruimte in je woonkamer, kan je het beste de lichtste optie van decoratie te kiezen. Als wit een definitief nee is, probeer dan met bleekgroen of crème kleuren. De reden hiervoor is dat door het aanbrengen van lichtere kleuren in uw huis, u het licht kunt reflecteren. Dit creëert de illusie dat de kamer groter is.

Kleur uw planken op
Op het gebied van kleuren, als u rekken voor boeken of dergelijke heeft, probeer dan de opslaglijsten te kleuren. Bijvoorbeeld, als u een grote selectie van boeken heeft, staan ze waarschijnlijk niet in een bepaalde volgorde geplaatst. Dit laat de rekken er erg druk en rommelig uit zien. Kleurcodering van de boeken creëert de illusie van de structuur, en voegt weer in de richting van de illusie van ruimtelijkheid.